LITERA-TÚRA

LITERA-TÚRA  
Költészet másként 
A Hangtrend Kft 2019. január 24 - május 23 között rendezi meg első alkalommal                                                   
LITERA-TÚRA -- Költészet másként rendezvénysorozatát
az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében.                                        

A kezdeményezés célja az irodalom kiemelkedő alkotóinak és szerzeményeinek bemutatása,
megismertetése; a sokrétű literatúra népszerűsítése az ifjúság és a felnőtt korosztály számára,
és ezen keresztül a kulturális élet fellendítése.

A különleges irodalmi program formabontó stílusban hozza közelebb az irodalmat a közönséghez.          


Az estek során a látogatók a művészek által közelebb kerülhetnek az alkotókhoz és ismert műveihez.

PROGRAMSOROZAT


Kávészünet Zenekar

A Kávészünet zenekar a legismertebb klasszikus és kortárs költők műveit, valamint saját szövegű versátiratokat szólaltatnak meg modern, dinamikus hangzással.A gyermekek énekelve sokkal könnyebben megjegyzik a versek szövegét, s jobban átérzik a mondanivalót is. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb megzenésített vers éppen a gyermekirodalomnak köszönhető.  Az együttes a Trendhagyó Irodalomóra nevű iskolás programsorozatukon kívül számos klubban, fesztiválon játszik. A duóból napjainkra négytagú együttes lett, mely a korábbi tagcserék és különböző formációk (soundsystem beatboxerrel; 10 tagú zenekar vonósokkal) után stabil koncert zenekarként működik. Zenekar tagjai:  Popovics György, Németh Ferenc,Komáromi Kristóf, Boros Bálint


Divadlo Thália Színház - Légy jó mindhalálig

2019. április 03. 18:00 óra

Rendező: Dudás Péter
Dalszerző: Kocsák Tibor és Miklós Tibor

Kocsák Tibor fülbemászó dalai és Miklós Tibor dalszövegei segítségével ismét megelevenedik a közismert történet – mi történik egy nyíltszívű becsületes fiúval, aki belekóstol az élet kis és nagy hazugságaiba, aki nem tudja elviselni az igazságtalanságot és naivan hisz a becsület erejében. Árulásról, képmutatásról, gyengeségről és lelki erőről, az emberi kapcsolatok törékenységéről és az ember gyarlóságáról szól megint a példázat – hol meghatóan, hol iróniával, hol kritikusan, hol megértőn, hol viccesen, hol megrendítőn, hol énekelve, hol táncolva, hol esendően, hol bölcsen, de mindig a nézővel játékosan összekacsintva.

Jegyár: 5100 - 5900 Ft
Jegyek kaphatóak 2019. február 4-től az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában.
JEGYINFO: +3656/514-569 114-es mellékWass Albert: Szerelmem, Erdély -  Rékasi Károly

2019. március 21. 19:00 óra 

Rendező: Koltay Gábor  
Előadó: Rékasi Károly

A Szerelmem Erdély című est verseken, regényrészleteken és leveleken keresztül enged betekintést az író életének kevésbé ismert részleteibe.  Az előadóművész, Rékasi Károly Wass Albert hagyatékának segítségével igyekszik ráébreszteni nézőit, hogy a magyaroknak büszkének kell lenniük múltjukra. Az összeállítás a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeit mutatja be. Az előadóest főszereplője nem kifejezetten Wass Albertet, az írót személyesíti meg, hanem egy mai fiatalembert, aki a Wass Albert által írt szövegekkel, az író gondolatvilágába helyezkedve egy fizikai és lelki értelemben is rendkívül összetett és bonyolult élethelyzetben, megpróbálja megérteni az író szándékait és felmutatni azokat az értékeket, amelyek miatt oly fontossá vált ez az életmű az elmúlt húsz évben. Így válik az előadás ihletett pillanataiban a főszereplő és az író eggyé.

Jegyár: 3000 Ft
Jegyek kaphatóak 2019. február 4-től az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában.
JEGYINFO: +3656/514-569 114-es mellék
 
                  
Mondjad, Atikám - Vecsei H. Miklós
 

2019. április 30. 19:00 óra


Rendező és előadó: Vecsei H. Miklós
 
Vecsei H. Miklós, a Vígszínház fiatal színművészének József Attila önálló estje. Médiuma s egyben vezetője is a szertartásnak ez a huszonöt éves fiatalember, aki testét-lelkét kölcsönzi a nyolcvan éve halott költőnek. S hol épp csak átüt, hol fájdalmasan áthatol rajta a megidézett élet.
Mit jelent nekünk József Attila? Ismerjük az életét. Van kedvenc versünk tőle. Életszakaszainkban újra- és újraértelmezzük sorait. De ritkán gondolkozunk el azon, hogy milyen pusztító szenvedély és szeretni vágyás élt benne. „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja róla naplójában Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós, innen próbálja megmutatni a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit – nem messze a rakodópart alsó kövétől.
A Mondjad, Atikám! előadással József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából emlékezünk meg a költőről.

Jegyár: 5500 - 6300 Ft
Jegyek kaphatóak 2019. március 25-től az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában.
JEGYINFO: +3656/514-569 114-es mellék


A Szervező a műsorváloztatás jogát fenntartja!


 


Rendszerüzenet